Cart

streda, 15. júl 2020

Gabriela Vážna

Umenie v rôznych formách bolo mojou súčasťou odjakživa. Z počiatku len podvedome, neskoršie cielene. Našla som v ňom plnohodnotný zmysel, ako sa vyjadriť úplne, i keď bez slov, ale o to obšírnejšie. Umenie lieči, mňa i tých, ktorí ho vnímajú. Umenie mi dalo pocit slobody v uväznených dňoch a stalo sa súčasťou môjho bytia, pretože ho považujem za nádherný prejav ľudskej duše.  Čo mi pomohlo prinavrátiť sa k umeniu a začať ho v sebe významnejšie rozvíjať? Bola to moja choroba.

Rakovinu som prekonala dvakrát. Obdobia liečby i po nej boli veľmi náročné. Umenie sa mi hlavne v tomto období stalo významnou „Art-terapiou“ . Vkladala som do diel svoju fantáziu a sny a menila som bolesť a smútok na posolstvo túžby a viery.

Moje maľby vyžarujú pozitívne vibrácie, energiu lásky, hĺbku sveta ale aj  prepojenie človeka, prírody, Božstva a vesmíru. Ich farebnosť poukazuje na pozitívne myslenie a vieru v seba, v ľudí, v budúcnosť. V každom obraze sú zakorenené niekoľko-riadkové myšlienky a pocity, ktoré hovoria k človeku. V mojich obrazoch sa odráža spätosť človeka a prírody, energetické prepojenie všetkého vo vesmíre. Odovzdávam nimi posolstvo, ktoré nikdy nezhasne, posolstvo v ktorom je obrovská moc. Cez lásku a pokoru, pochopenie kým sme a akú máme rolu v nekonečnom vesmíre.

V súčasnom svete žijeme príliš rýchlo, obklopení množstvom starostí. Umenie je spôsob ako našu myseľ odbremeniť od všetkého, čo nás pohlcuje. Umenie je možnosť vnímať svet ináč ako bežne, nadchýňa nás, inšpiruje nás, dáva nám pocit realizácie seba samých, našej fantázie, našej duše a dovoľuje nám ponoriť sa do našej hĺbky aspoň na chvíľu...Umenie nám dáva pocit uletieť z bežných dní a touto cestou nás aj lieči.

Odkaz pre Vás:

Teraz urob niečo pre seba, otvor svoju Myseľ aj niečomu novému, čo Ťa vždy obohatí ale nikdy Ti nič nevezme...

Každý jeden umelec je originálny, všetky jeho diela sú skvosty jeho duše.

Každé jedno dielo je jedinečným diamantom autora.

PS: Neprestávajte nikdy veriť !

Kde som vystavovala:

Preventívne centrum OUSA – Sme úžasní II – 2015

Preventívne centrum OUSA – Sme úžasní III – 2016

Kafé Lampy – Energie Univerza – 2018

Kafé Lampy – Kto rozžiaril Lampy 2017 - 2018

Odkaz na Facebook, kde nájdete zbierku mojich umeleckých diel v podobe malieb (akryl, olejomaľba, akvarel, koláž), fotografií a textov:

 https://www.facebook.com/artbysamsslovakia/

Kontakt: +421 948 446 601

Výstava bude sprístupnená verejnosti v termíne od 3.9. – 21.9.2020 Otvorenie výstavy „Sme úžasní VII“ bude prebiehať 3.9.2020 v čase od 17:30 – 19:30 v Galérii X na Zámočníckej 5 v Bratislave v Starom meste pod Michalskou bránou.

Všetci ste srdečne vítaní.

streda, 15. júl 2020
Podmorský sen, akryl, sololit, 122x68, 2500eur
Transformácia, akryl, plátno, 2x 40x40, 350eur